Επίσκεψη στον Απόστολο Ανδρέα – Διπλός ο σκοπός της επίσκεψης

30 Νοέ 2017


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επισκέφτηκε σήμερα το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο, όπου και παρέστη στην Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ευχήθηκε στους εγκλωβισμένους μαθητές του Ριζοκαρπάσου ενώ στα πλαίσια της καθιερωμένης πλέον ετήσιας δράσης της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, παρέδωσε στους μαθητές ενδεικτικά δώρα, ως ελάχιστη έκφραση στήριξης, συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης.«Η χάρις του Αποστόλου Ανδρέα μας έφερε ακόμη μια φορά, εδώ στην μεγάλη γιορτή , όμως μετρούμε ακόμη μια χρονιά, όμως μετρούμε ακόμη μια χρονιά με την πατρίδα μας μοιρασμένη, και κάνουμε ότι μπορούμε γιατί το χρωστούμε και στον λαό μας και στις τωρινές και αλλά στις μελλοντικές γενιές», σημείωσε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε δηλώσεις του πρόσθεσε ακόμη πως «η Κύπρος δεν μπορεί να μείνει μοιρασμένη. Όπως κανένας γονιός δεν θέλει έστω και ένα μικρό κομμάτι από το δάκτυλο του χεριού του δικού του παιδιού να αποκοπεί, πως είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Κύπριοι να διαμοιραστεί και να χωριστεί το μισό σώμα της Κύπρου; Για αυτό και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα να ζήσουμε σε μια επανενωμενη Κύπρο και τότε θα είναι και η μεγαλύτερη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα που καρτερικά εδώ και 43 χρόνια περιμένει την λύτρωση της Κύπρου μας».Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι «έρχεστε σε τακτική βάση στην γιορτή του Απ. Ανδρέα ήσασταν εδώ και πέρσι. Περιγράψτε μας λίγο τα συναισθήματα σας αυτήν ημέρα», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε: «Κοιτάξτε τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς βρισκόμαστε εδώ, βρισκόμαστε εδώ για ένα διπλό σκοπό από την μια το θρησκευτικό μας καθήκον να λειτουργηθούμε την μέρα της εορτής του Απ. Ανδρέα αλλά και ένα δεύτερο σκοπό ότι αυτή η πατρίδα πρέπει να επανενωθεί και εμείς δεν μπορούμε να ξεγράψουμε κανένα κομμάτι και ιδιαίτερα αυτό το σύμβολο της Χριστιανοσύνης»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & MME ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2017