Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με τον Αντιπρόσωπο στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Μαρωνίτικης Κοινότητας και με Κοινοτάρχες Μαρωνίτικων χωριών

04 Ιαν 2018

Δηλώσεις μετά την συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Αντιπρόσωπο στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Μαρωνίτικης Κοινότητας και με Κοινοτάρχες Μαρωνίτικων χωριών


Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου:

Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων μαζί με το Επιτελείο του αλλά και τους Εκπροσώπους των Κοινοτήτων των Μαρωνίτικων χωριών.

Θέλω μ’ αυτή την ευκαιρία να εκφράσω, και πιστεύω ότι απηχώ όχι μόνο τα αισθήματα των Συναγερμικών αλλά και της ολότητας του κυπριακού ελληνισμού, την ευγνωμοσύνη προς την Μαρωνίτικη Κοινότητα που σε δύσκολα χρόνια έκανε μια πολύ συνειδητή επιλογή και επέλεξε να ανήκει και ανήκει στην Ελληνοκυπριακή Κοινότητα.

Είναι γι’ αυτό που πέραν του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δίπλα μου είναι και ένας από τους στενούς μου συνεργάτες, ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Κερύνειας προερχόμενος από την Μαρωνίτικη Κοινότητα. Και να ξέρουν οι Μαρωνίτες ότι έχουν δύο Εκπροσώπους στη Βουλή και οι φωνές για στήριξη της Μαρωνίτικης Κοινότητας είναι πολλές.

Έχουμε πολλά να κερδίσουμε ως τόπος και ως Ελληνοκυπριακή Κοινότητα ενισχύοντας τους δεσμούς και στηρίζοντας την Κοινότητα των Μαρωνιτών.

Μ’ αυτά λέγοντας κάθε καλό Καλή Χρονιά και τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Θα δείξουν οι πράξεις και τα έργα μας.

Δήλωση Εκπροσώπου της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Μούσα

Είχαμε μια πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον φίλο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να θέσουμε τους σχεδιασμούς της Μαρωνιτικής Κοινότητας που αφορούν στον μέγιστο στόχο της για επιβίωση, συζητήσαμε για τα Μαρωνίτικα χωριά αλλά και για έργα υποδομής για τις νέες γενιές της Κοινότητας και πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκαμε έναν άνθρωπο με πολλή ειλικρίνεια και ετοιμότητα να μελετήσει και να στηρίξει τα δίκαια και τα δικαιολογημένα αιτήματα της Κοινότητας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω ξανά για την ευκαιρία που μας έχει δώσει σήμερα να δεχθεί μίαν ευρεία αντιπροσωπεία της Κοινότητας και έχουμε συμφωνήσει ότι αυτός ο διάλογος και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα μπει πάνω σε πιο δομημένη βάση.

Λευκωσία, 04 Ιανουαρίου 2018
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΔΗΣΥ