Χαιρετισμός στο Gala Dinner Παναγροτικού Λεμεσού

07 Ιαν 2018

Χαιρετισμός Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου Gala Dinner Παναγροτικού Λεμεσού
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018, Ταβέρνα Φιλιππής, Επισκοπή, 8:00μμ


Αγαπητά μέλη της Ηγεσίας του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου,
Φίλες και Φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που διοργανώνει, η Επαρχιακή Γραμματεία Παναγροτικού Λεμεσού.

Είμαστε πλέον στο 2018 και ατενίζοντας προς τα πίσω, αναλογιζόμαστε που ήταν η χώρα όταν πρώτο-ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και που βρισκόμαστε σήμερα.

Είναι εύκολο να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ του 2013 και του 2018. Η χώρα μας κατάφερε να σταθεροποιηθεί και να σταθεί ξανά στα πόδια της, αφήνοντας πίσω της τον μεγάλο κίνδυνο της χρεοκοπίας. Με σταθερά βήματα μπροστά, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε αισίως και να κλείσουμε το 2017 με σημαντικό πλεόνασμα στα ταμεία του κράτους.

Τα δημόσια οικονομικά, έχουν πλέον νοικοκυρευτεί και το κράτος δεν αποζεί από δανεικά, αλλά παράγει πλεονάσματα που οδηγούν στη μείωση του δημόσιου χρέους. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, έφθασε στο 4% για το 2017 και η ανεργία, παρά το ότι παραμένει σε ψηλά επίπεδα, έχει μειωθεί σημαντικά. Δεν είναι τυχαίο, ότι το αίσθημα της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν από το μηδέν και τώρα εδραιώνονται στην κοινωνία.

Δεν είναι ώρα όμως για εφησυχασμό. Είναι η ώρα, για να συνεχίσουμε στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, που έγιναν στο τόπο μας. Θέλουμε να πράξουμε ακόμα πολλά και να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη Κύπρο το 2023.

Φίλες και φίλοι,

Στον τομέα της αγροτικής οικονομίας έχουμε κάνει και εκεί τις μεταρρυθμίσεις μας. Για πρώτη φορά, και από την παρούσα κυβέρνηση, ιδρύονται Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών. Η δημιουργία αυτών των κέντρων, γίνεται για καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των αγροτών μας.

Καταρτίσαμε το μητρώο αγροτών, του οποίου ο βασικός στόχος είναι η καταγραφή όλων των επαγγελματιών ή μη αγροτών και των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων, για να αποτελέσει βασικό εργαλείο αργότερα για την άσκηση αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής.

Η Αγροτική Ασφάλιση πλέον γίνεται με την εισαγωγή του μεικτού μοντέλου, δηλαδή το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει το 50% όλων των γεωργικών ζημιών, που έχουν προκληθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Τέλος, με το Εθνικό πλαίσιο Χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων, πετύχαμε να καταβάλουμε έγκαιρα τις αγροτικές αποζημιώσεις, επιλύοντας με αυτό τον τρόπο, μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών.

Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα και φίλε Πρόεδρε του Παναγροτικού,

Σας συγχαίρω, γιατί ως νέα ηγεσία του Παναγροτικού Συνδέσμου, του Δημοκρατικού Συναγερμού, στέκεστε και βρίσκεστε δίπλα από τους αγρότες μας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας, σε ό,τι χρειαστείτε.

Σας καλώ, όλοι μαζί να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να συνεχίσουμε την σωστή πορεία της χώρας. Την πορεία που δημιουργεί ανάπτυξη και ευημερία, για όλους τους πολίτες της Κύπρου μας.

Για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη Κύπρο, για εμάς και τα παιδιά μας.

Και επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο πηδάλιο της χώρας, θα σημαίνει και νίκη για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τον κόσμο της υπαίθρου και όλη την Κύπρο ευρύτερα.

Με την ευκαιρία του Νέου Έτους, θέλω να ευχηθώ σε όλους πάνω από όλα υγεία, δύναμη και κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ευτυχία. Μακάρι το 2018, να συνεχίσει η χώρα, με Σταθερά Βήματα Μπροστά στην πορεία της Ασφάλειας, της Σταθερότητας και της Ανάπτυξης, χωρίς πειράματα και επιπολαιότητες.

Καλή χρονιά, Χρόνια Πολλά και σας ευχαριστώ.