Χαιρετισμός στο Παγκύπριο Προεκλογικό Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ

07 Ιαν 2018

Χαιρετισμός στο Παγκύπριο Προεκλογικό Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ
«Κύπρος που αλλάζει. Νεολαία που κερδίζει»
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 11:00 πμ


Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Φίλες και φίλοι,

Είμαι συγκινημένος, αλλά ταυτόχρονα και περήφανος, γιατί απευθύνομαι σήμερα στα νιάτα της Κύπρου. Στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Σε εσάς που ξέρω ότι είστε οι αισθητήρες της παράταξής μας στην πορεία προς το μέλλον. Σε εσάς που είστε το πιο καθαρό κομμάτι της ψυχής μας. Σε εσάς που προχωράτε με παλμό. Και αγωνίζεστε. Και ξέρετε να κερδίζετε.

Αυτό τον καιρό είμαστε αφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι σε μια μεγάλη προσπάθεια. Στοίχημά μας είναι να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας. Βρισκόμενος ανάμεσά σας, νοιώθω να πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις μας γι’αυτό το στόχο. Βλέπω στα μάτια σας να δικαιώνεται η πεποίθηση μας για επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σε περίπου είκοσι μέρες έχουμε να κάνουμε μια αποφασιστική επιλογή για την επόμενη πενταετία. Θέλουμε να συνεχίσει η χώρα μας να προχωρά μπροστά. Στηριγμένη γερά στους πυλώνες της ανάπτυξης και στο σχέδιο για μια καλύτερη Κύπρο. Ξέρω ότι αυτό το σχέδιο είναι πρώτα απ’όλα δικό σας. Γιατί είναι σχέδιο για τις δικές σας ελπίδες και προοπτικές. Σχέδιο που θα δικαιώσει τη δίψα σας για τη ζωή. Τη δικαιοσύνη. Τη δημιουργία. Και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου μέσα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Νέες και Νέοι,

Στις εκλογές αυτές εσείς είστε οι πρωταγωνιστές. Τα επόμενα βήματα της χώρας μας σας αφορούν άμεσα. Γιατί τα επόμενα βήματα είναι κυρίως το δικό σας μέλλον. Η Κύπρος προχωρά μπροστά με σταθερά βήματα. Διασφαλίζει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια που χρειάζεται να έχουν οι πολίτες για να ευημερούν. Εσείς, η δική σας γενιά, τα τελευταία λίγα χρόνια ζήσατε πολύ έντονα συμπυκνωμένες εμπειρίες πολιτικής ιστορίας. Ζήσατε δύσκολες εμπειρίες. Ξέρουμε λοιπόν καλά ότι σήμερα θέλετε να προγραμματίσετε τη ζωή σας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Χωρίς τους ατυχείς πειραματισμούς που τόσα κακά έφεραν σε όλους μας τα περασμένα χρόνια. Αλλά και χωρίς αμφίβολους αυτοσχεδιασμούς που ακούμε γύρω μας και που μεταμφιέζονται σε εύηχα, αλλά συνάμα επικίνδυνα, συνθήματα.

Κρατήστε το μέλλον σας στα δικά σας χέρια. Αναζητείστε αξιόπιστες επιλογές για το σήμερα και για το αύριο. Για την ποιότητα ζωής σε αυτό τον τόπο. Και αυτό σημαίνει πραγματικές ευκαιρίες για τους νέους και αξιοπρεπείς θέσεις απασχόλησης. Εσείς οι νέοι, αξιοπρεπή δουλεία αναζητείτε. Όχι κρατική ελεημοσύνη.

Θα το πω ξανά γιατί το πιστεύω βαθειά. Σε αυτή τη πορεία θέλω να μας ξεπεράσετε. Μη διστάσετε να περάσετε μπροστά. Θέλω να μείνετε οξυδερκείς και κριτικοί. Ορθολογιστές και οραματιστές. Θέλω να συνεχίσετε να προχωράτε σε ένα καλύτερο μέλλον. Μας κάνετε καλύτερους. Κάνετε την Κύπρο μας καλύτερη.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον πρόεδρό της, τον Πέτρο Δημητρίου για τη δράση, τις πολλαπλές επιτυχίες και τις προτάσεις πολιτικής. Για την υπευθυνότητα με την οποία πολιτεύεστε και πάνω από όλα, για το όραμα σας για την Κύπρο.

Εγώ είμαι δίπλα σας. Αλλά μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα είναι ο Πρόεδρος μας, Νίκος Αναστασιάδης

Και μαζί του φτιάχνουμε την Κύπρο που ονειρευόμαστε. Κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Μαζί κάνουμε πράξη τα όνειρά σας. Σας κοιτάω στα μάτια και αντικρίζω τον καθρέφτη του αύριο. Το καλύτερο αύριο της Ασφάλειας, της Σταθερότητας, της Ανάπτυξης.

Αυτή τη πορεία πρέπει να τη συνεχίσουμε. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια που δίνει ξανά ελπίδα στον τόπο και όραμα στους ανθρώπους - ιδιαίτερα στους νέους.

Με τον Πρόεδρο μας, τον καλό καραβοκύρη που οδήγησε την Κύπρο μακριά από τις φουρτούνες της χρεοκοπίας, στα ήρεμα και ασφαλή νερά της σταθερότητας και της ανάπτυξης.

Στην Κύπρο της Νέας Εποχής που μαζί κτίζουμε. Με Σταθερά Βήματα Μπροστά.

Με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.