Παράνομες εκλογές κατεχόμενα – Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο της επανένωσης του τόπου

08 Ιαν 2018

Παρά το γεγονός ότι οι χθεσινές εκλογές στα κατεχόμενα είναι παράνομες, θα πρέπει να τύχουν της σωστής και σοβαρής αξιολόγησης από την πολιτική ηγεσία. Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως όσο μένει το αδιέξοδο είναι λίπασμα στις επιδιώξεις της Άγκυρας. Το στάτους κβο αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που δεν υποστηρίζουν την επανένωση του τόπου αλλά είναι η θέση τους για δυο ξεχωριστά κράτη, ενισχύεται.

Είναι γι αυτό που έχοντας υπόψη και τις χτεσινές τάσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι που πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις σαν Κοινωνία την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη. Με την ξεκάθαρη θέση ότι είναι πανέτοιμος για να επαναρχίσει ο διάλογος εντός των πλαισίων και των παραμέτρων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά προσηλωμένοι, στοχοπροσηλωμένοι, προς τον εθνικό στόχο της επανένωσης και της ελευθέρωσης του τόπου, να εργαστούμε για την επανέναρξη το συντομότερο δυνατόν του διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ερ.: Σαφώς είναι πιο δύσκολο μετά από αυτά τα αποτελέσματα, σωστά;

Απ.: Κι όσο ο χρόνος περνά τα πράγματα θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι πριν πέντε ακριβώς χρόνια στις τότε παράνομες εκλογές οι δυνάμεις που υποστήριζαν τη λύση του κυπριακού εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Και σήμερα πέντε χρόνια μετά είναι η συντριπτική μειοψηφία.

Με τις δυνάμεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που επιδιώκουν λύση του κυπριακού εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, να έχουν ενισχυθεί και τα ποσοστά τους να ξεπερνούν το 60-65% και να επανέρχεται στην ψευδοβουλή των κατεχομένων το κόμμα των εποίκων μετά από δεκαετίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & MME ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 08 Ιανουαρίου 2018