Γραπτή Δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

11 Ιαν 2018

Γίναμε δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του αντιτίμου για τις υπηρεσίες τους είναι λόγω σταυρώματος του σχετικού κονδυλίου από τη βουλή. Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση της βουλής, δεν ήταν να στερήσει από τα άτομα αυτά τα ποσά που τους αναλογούν, ούτε να τα ταλαιπωρήσει.

Έχω κάνει επαφή σήμερα με τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Σταύρο Μιχαήλ και του έχω ζητήσει να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού σχετικό σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου. Ο κ. Μιχαήλ μου ανάφερε ότι το σχετικό σημείωμα ετοιμάζεται ήδη και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται ενώπιον της βουλής ώστε να καταστεί δυνατό να λάβουν τα άτομα αυτά τα δεδουλευμένα τους.

Μόλις ληφθεί το σχετικό αίτημα, θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής για αποδέσμευση του κονδυλίου. Ευελπιστώ ότι και τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα φέρουν ένσταση στην σύγκλιση της συνεδρίας και θα στηρίξουν το εν λόγω δίκαιο αίτημα για να επιλυθεί το θέμα. 

Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2018