Χαιρετισμός Προέδρου ΔHΣΥ στην Εκδήλωση της Γραμματείας Αθλητισμού με τίτλο « Νίκες Ελπίδας και Προοπτικής»

25 Μάι 2018

Αγαπητοί Αθλητές και Προπονητές,

Φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση της Γραμματείας Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στην εκδήλωση με τον εύστοχο τίτλο «Νίκες Ελπίδας και Προοπτικής» που πραγματοποιείται προς τιμή των αθλητών και των προπονητών μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Γραμματεία Αθλητισμού και ειδικά τους φίλους Ανδρέα Μιχαηλίδη και Κώστα Παπακώστα για την πρωτοβουλία και διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αξιολογεί τις διακρίσεις των αθλητών μας στην Αυστραλία, ως νίκες ελπίδας και προοπτικής για τον αθλητισμό και κυρίως ως θετικό μήνυμα για τον ίδιο τον τόπο μας.Το κύρος και το εκτόπισμα μιας χώρας δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθός της, αλλά από τις ικανότητες των ανθρώπων της. Αυτές τις ικανότητες επέδειξαν δυναμικά οι αθλητές μας στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, με συνολικό απολογισμό 14 μεταλλίων και ρεκόρ με οκτώ χρυσά. Αυτές οι επιτυχίες αποτελούν την κορυφαία συγκομιδή μας σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Πρωτίστως όμως αποτελούν ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και προοπτικής από τους νέους μας για τους νέους. Ότι με σκληρή δουλειά, όρεξη και υψηλούς στόχους, η επιτυχία μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ότι οι νέοι μας μπορούν να τα καταφέρουν να ανεβάσουν την Κύπρο στο υψηλότερο βάθρο. Τα καλά – όσο υψηλά και φαινομενικά άπιαστα και να φαίνονται - με κόπους και πείσμα, κτώνται.

Ταυτόχρονα, οι επιτυχίες γεννάνε την ελπίδα και κάνουν ορατή την προοπτική για περισσότερες επιτυχίες.

Αγαπητοί μας αθλητές και αθλήτριες,

Ανεβάσατε την Κύπρο στο πιο ψηλό σκαλί της επιτυχίας. Σας βραβεύουμε απόψε ως ένα ταπεινό φόρο οφειλόμενης τιμής. Οι επιτυχίες σας μας έκαναν υπερήφανους και μας γέμισαν ελπίδα και γι αυτό θερμά σας ευχαριστούμε.

Αγαπητοί προπονητές,

Οι αφανείς ήρωες κάθε αγώνα, είστε εσείς. Οι άνθρωποι που στηρίζετε τους αθλητές μας και τους βοηθάτε να κατακτήσουν τα όνειρα τους και να κάνουν την Κύπρο μας υπερήφανη. Σας ευχαριστούμε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, προπονητές και συντελεστές της κυπριακής αποστολής, που μας χαρίσατε τη μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας μας στην ιστορία της στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Ευχή όλων μας, οι επιτυχίες σας να εμπνεύσουν τους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Και πάλι σας ευχαριστούμε και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.


Βράβευση Αθλητών και Προπονητών 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία 7.00μμ