Συναντήσεις Προέδρου ΔΗΣΥ σε Συνέδριο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

25 Ιούν 2013

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της παράταξης κ. Αλέξανδρο Σίνκα, παραβρέθηκαν στο Συνέδριο Κορυφής του ΕΛΚ που διεξήχθη χθες στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει και να εξηγήσει σε αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους πως η κυβέρνηση της χώρας παραμένει δεσμευμένη από τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup της 25ης Μαρτίου και τη δανειακή σύμβαση.

Ανέφερε και επεξήγησε όμως, σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας, στον οποίο έκανε εκτενή ανάλυση της σημερινής κατάστασης της Κυπριακής οικονομίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης, ήταν η επιμονή του Προέδρου του ΔΗΣΥ για την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την αναδιάρθρωση των δανείων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, καθώς και τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της απόφασης για στήριξη και τόνωση της Κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Jyrki Katainen, συμφώνησε με τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ.