Επίσκεψη στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων

17 Οκτ 2013

Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την επίσκεψη του στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων

 Μαζί με τους συνεργάτες μου, επισκεφτήκαμε σήμερα το γραφείο του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την μέχρι τώρα είσπραξη του Φόρου στην Ακίνητη Ιδιοκτησία. Μέχρι σήμερα εισπράχθηκαν €85 εκ.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία, οι πολίτες, στέλνουν ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, ότι αυτόν τον τόπο θα τον σώσουμε. Στέλνουν το μήνυμα ότι έχουν ένα πείσμα, παρά το ότι η φορολογία είναι σκληρή, πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου. Αν φανταστεί κανείς ότι μέχρι το 2010 οι φορολογικοί συντελεστές για την ακίνητη ιδιοκτησία ήταν μόλις στο να εισπράξουμε €12εκ και  τότε οι εισπράξεις περιοριζόντουσαν σε €3-4εκ το χρόνο, κατανοούμε πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρεται ο πολίτης, ο φορολογούμενος, η κοινωνία. Ακόμα μια φορά πιο μπροστά από το πολιτικό σύστημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε ακόμη μια φορά τον πολίτη που αγόγγυστα πλήρωσε τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, κάποιοι όχι από το περίσσευμα τους, ίσως οι πλείστοι από το υστέρημα τους. Είναι θετικό σημάδι μέσα στον γκρίζο ορίζοντα που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Θεωρούμε ταυτόχρονα την υποχρέωση να συγχαρούμε την κυβέρνηση, ιδιαίτερα τα τμήματα, και τον διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, όλους τους συνεργάτες, παρόλο που εμείς στη Βουλή αλλάζαμε νόμους ως και πριν μερικές μέρες, κατόρθωσαν σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και δεν υποτιμούμε την εξίσου και σημαντική συμβολή και απευθύνουμε και επεκτείνουμε τα συγχαρητήρια στο Τμήμα Κτηματολογίου, το διευθυντικό και υπόλοιπο προσωπικό.

Έχουμε καλό προζύμι και η κοινωνία μας δείχνει την υπευθυνότητα αλλά παράλληλα τα οποιαδήποτε προβλήματα και στρεβλώσεις στον δημόσιο τομέα, εκεί που μπαίνουν στόχοι έχουμε ικανά άτομα που μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που θέτουμε ως πολίτες.

Μέσα από τη σύντομη ενημέρωση και τον διάλογο που είχαμε με τον διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ανταλλάξαμε απόψεις κατά πόσο θα ήταν βοηθητικό στην πιο ψηλή είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας αν η έκπτωση του 10% επεκτεινόταν για ακόμα μερικές μέρες. Αυτό που πήραμε από την συζήτηση και από τους ειδικούς που χειρίζονται τα θέματα, μια τέτοια κίνηση πολύ πιθανόν να φέρει ακόμα πιο καλά αποτελέσματα.  Γι αυτό ζήτησα από τους συνεργάτες μου στο κόμμα, να ετοιμάσουμε πρόταση νόμου και μελετούμε πάρα- πάρα πολύ σοβαρά το απόγευμα να καταθέσουμε πρόταση νόμου και να ζητήσουμε να κηρυχτεί κατεπείγουσα για να γίνει επέκταση του χρόνου που θα δικαιούται κάποιος έκπτωση 10% στην πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας.