«Το Δίδαγμα από την μεγάλη κρίση που περάσαμε»

31 Μάρ 2016

Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο. 

Στην Ευρώπη σήμερα, ένα από τα θέματα που σχολιάζονται είναι η επιτυχής έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο. Σήμερα είναι η επίσημη έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο.

Στο εσωτερικό, κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε σε πρακτικές και συμπεριφορές που μας έφεραν τα μνημόνια. Όπως πολύ σωστά είπε και ο διευθυντής του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος των μεταρρυθμίσεων.

Για  εμάς, το τέλος του προγράμματος μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες, να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα προσθέσουν αξία στην κοινωνία και στις μελλοντικές γενιές. Να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να αγγίξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που παραμένουν, των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ψηλής ανεργίας, μέσα από την συνέχιση των πολιτικών των μεταρρυθμίσεων. 

Θέλω να στείλω σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ, να απευθυνθώ στην κοινωνία. Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της πορείας. Η κοινωνία έχει υποστεί το κόστος, έκανε τις θυσίες και έδειξε μια πρωτόγνωρή υπευθυνότητα, οδηγώντας ξανά την χώρα πίσω στην εθνική κυριαρχία και αξιοπιστία.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας. Στοχο-προσηλωμένοι, υπεύθυνοι, μακριά από λαϊκισμούς και πρωτίστως, δεν πρόκειται να θέσουμε ποτέ κομματικό συμφέρον, για χάριν ψήφων, απέναντι στο εθνικό καλό και στο εθνικό συμφέρον.

Αυτό είναι και το δίδαγμα που πρέπει όλοι να πάρουμε, από την μεγάλη κρίση που περάσαμε.